Ποιοι είμαστε

Η Κάλυμνος είναι τα παραμύθια της γιαγιάς μας, με τα σκάφανδρα, τις άγριες θάλασσες, τα σφουγγάρια, τους μυθικούς δύτες του καπετάν Δρόσου που στο τέλος έβγαιναν πάντα σώοι και αβλαβείς.

Η Κάλυμνος είναι η απόλυτη ομορφιά, η παράδοση σε όλο της το μεγαλείο με το φυσικό πλούτο να ενσωματώνεται άριστα σε ένα άκρως καλοδιατηρημένο από το ανθρώπινο χέρι τόπο, με τα αριστοκρατικά του σπίτια και τους αξιοπρεπέστατους κατοίκους του.

Η Πόθια, το λιμάνι του νησιού και η πρωτεύουσα της Καλύμνου, χτισμένη στις αρχές του 1850 ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Καλύμνου. Εξαιρετικά γραφική, χτισμένη αμφιθεατρικά, πυκνοδομημένη, με τα σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και όλα στραμμένα προς τη θάλασσα.

Στη Πόθια, δίπλα στο παλιό επιβλητικό κτίριο του ιταλικού Επαρχείου, εδώ και εννέα χρόνια, βρίσκεται η ταβέρνα μας, με θέα στη θάλασσα και στις ψαρόβαρκες που αναπαύονται και λικνίζονται στα ακύμαντα νερά του λιμανιού.

Κάθε χρόνο, φίλοι από όλο τον κόσμο, γνώριμοι από παλιά, έρχονται με χαρά και νοσταλγία να μας χαιρετήσουν, να αναπαυθούν νωχελικά στις καρέκλες γύρω από τα τραπέζια μας και να απολαύσουν, με μερακλίδικη διάθεση, τους ολόφρεσκους μεζέδες μας, «παντρεμένους» αχώριστα με ουζάκι και ντόπιο κρασί: Λιασμένο και ψημένο στα κάρβουνα εξαιρετικό χταποδάκι, μοσχοβολιστούς από ιώδιο και θάλασσα αχινούς, πίνες, στρείδια και φούσκες, πεντανόστιμους θαλασσομεζέδες και σπαρταριστά, ολόφρεσκα ψάρια κατευθείαν από το αγκίστρι και τα δίκτυα μας.

Το καΐκι μας οργώνει καθημερινά την Καλυμνιώτικη, γεναιόδωρη θάλασσα και επιστρέφει με πλούσια ψαριά η οποία φεύγει κατευθείαν για τα καζάνια και τις ψησταριές της κουζίνας μας για να επιστρέψει, μαγειρεμένη με νοστιμιά και μεράκι, στα πιάτα σας και να σας χαρίσει θαυμάσιες γευστικές απολαύσεις και αναμνήσεις!

Επίσης σερβίρουμε και κρέας για τους λάτρεις του κρέατος από τοπικούς παραγωγούς!